top of page

Recenze: Fotokniha od Saal Digital CZ


Již delší dobu jsme se chystali vytvořit si nové portfolio z našich nejoblíbenějších loňských fotografií, ale nejspíš bychom se k tomu (jak se známe :)) jen tak nedostali, kdybychom si u několika našich kolegů nevšimli, že využili nabídku firmy Saal Digital CZ na vytvoření fotoknihy za poskytnutí recenze. Protože všechny byly vesměs velmi pozitivní, rozhodli jsme se, že se do projektu také zkusíme zapojit, a už předem jsme doufali v opravdu krásný výsledek.


Vybrali jsme panoramatický formát A4 v matu a netrpělivě online sledovali, jak to s naší fotoknihou vypadá - jestli už je vyrobená a kudy zrovna cestuje... až čtvrtý den od objednávky doputovala pečlivě zabalená až k nám. A vážně nezklamala! :)



Její měkoučké vatované desky jsou opravdu úžasné. Člověk by knihu nejraději neustále otáčel v rukou, jak příjemná je na dotek! :) Navíc působí opravdu výjimečně - luxusně. Uvnitř nás pak už na pevném papíře, který se jen tak neponičí, čekaly další naše fotky v opravdu velmi kvalitním provedení. Barvy téměř dokonale odpovídaly tomu, jak jsme je sami viděli na monitoru, což nás po některých našich předchozích zkušenostech s tiskem jinde vážně potěšilo. Pouze některé fotky byly na papíře oproti originálu poněkud přeostřené. Jinak jsme velmi ocenili, že spoj mezi stránkami je skutečně celkem nenápadný, nerušivý, a fotokniha se dá pohodlně celá otevřít.


Program na výrobu fotoknihy je velmi jednoduchý na ovládání a každý si tam určitě najde to své. My jsme zvolili klasické bílé stránky, na které jsme umisťovali fotografie podle našeho uvážení; jen nás nejprve trochu zmátly doporučené způsoby umístění fotografií od okrajů, kdy jsme si nebyli nejdříve úplně jisti, co tedy vlastně bude vytištěno a co už ne. Možná by se by nebylo špatné vložit k tipu ještě nějakou krátkou dovysvětlující poznámku. Taky by se kromě mřížky napomáhající ke správnému umístění fotografie určitě hodila i možnost umístit fotografii automaticky např. do středu stránky - ne rovnou celé dvojstrany - pokud jsme ji nepřehlédli. :) Jinak se nám v programu moc líbily pěkné kliparty, kterých navíc bylo opravdu hodně! Sice jsme je v naší fotoknize nevyužili, ale třeba fotoknihy svatební nebo fotoknihy s fotkami dětí, by mohly nabízené obrázky a vzory dotvářet opravdu moc hezky.


Co se týče způsobu placení, v závěrečné fázi nás jen trochu překvapilo, že se fotografie finálně nahrály až po zaplacení objednávky - kdybychom chvátali a zavřeli všechna okna ihned po potvrzení o schválení platby, přehlédli bychom, že je potřeba ještě počkat na konečný upload, což by se ale nejspíš snad dalo vyřešit i dodatečně :) Jinak jsme byli moc rádi, že už byla zavedena možnost placení kartou a nemuseli jsme si ještě navíc zařizovat PayPal, takže super.


Celkový zážitek z fotoknihy je opravdu skvělý a určitě to není poslední fotokniha, kterou jsme kdy se Saal Digital CZ vytvořili. Už teď se těšíme na tu příští - tisk je tisk a navíc v takovém krásném provedení... :)













Nejzajímavější příspěvky
Nedávné příspěvky
Hladat podle tagů
Sledujte nás
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page